Total Pageviews

JOM SHOPPING

https://www.facebook.com/MayaShophalichref=

Saturday, May 26, 2012

CARA UBAT LUKA

Hati mesti sakit +pedih kan.Ase macam dihiris pisau yang tajam kan bila hati dikecewakan. Sebab tu ada setengah orang yang tak tahan dilukakan bunuh diri, bunuh orang yang dicintai atau perampas cinta, ada jugak yang sanggup memperkosa. bahaya,.. bahaya..  menangis air mata darah pun tak guna jugak bila dia bukan untuk kita. kerana cinta , manusia boleh jadi gila. lupa pada segalanya. lupa pada Allah yang Maha Esa. lupa pada ibu bapa.. lupa yang tumbuh pasti berganti walaupun ta k sama dengan yang sebelumnya. tapi kita tak sedar mungkin yang baru itu lebih baik dari yang lama. dah tak ada jodoh kita dengan orang tu nak buat macam mana. kalau kita bersama dia pun, lum tentu kita bahagia. nak kew kita dapat miliki orang yang kita sayang tapi hati dia bukan untuk kita?? akhirnya kita yang merana seorang diri. tak ada sape2x pom dapat tolong. nie tips untuk ubat luka.
1. Dengar lagu + nyanyi lagu
dengar lagu yang sedih2x,, pahtu mesti teringat kat dia kan?? ase macam lagu tu kisah hidup kamu je kan??


2. Pk semua -ve pasal dia
biasa la time suka sume nya baik pasal dia. tak ada satu pun yang kamu tak suka. orang kata dia tu jahat, kamu kata dia baik. sume nasihat kamu tak dengar. mnusia tak ade yang perfect kan, mesti ada menda yang kamu tak suka pasla dia. cuba pk baik2x..


3. Cari pengganti
memang bukan senang nak ubah hati untuk suka kat orang lain tapi kamu kena cuba. mana la tahu sebab bersama dengan orag yang sayangkan kita itu lebih bahagia dari bersama dengan orang yang kita cinta pasti kamu akan bahagia, yg pntg ad niat untuk lupa kat org yg mlukai kita. yg plak nanti bila dah jumpa balik dgn org itu, kamu jd brbh

4. Sibukkan diri
lakukan aktiviti yang boleh buat kamu lupa pada masalah cinta kamu itu.  bila kita sibuk, kita tak ada masa untuk pk menda yang lain selain dari kerja kita tu. banyak yang boleh kamu lakukan.

5. Hubungi kwn2x
mgkin time bercinta, kamu sibuk sampai tak ingat kwn2x.. ni la masanya kamu nak hubngi balk kwn2x.. ajak mereka keluar.. luahkan perasaan kamu dekat kwn2x.. jd bbn lam fikiran pom tak ada la berat sangat.

6. Jadikan diri lebih baik
mungkn ada yang kecewa dalam cinta sebb pnnmpilan diri yang selekeh dan tak menarik hati, jadi inilah masanya untuk kamu mengubah penampilan. jadi lebih cantik dan bergaya. buktikan pada orang itu yang kamu sepptnya dihargai dan bkannya dilukai. dekatkan diri pada Allah.
SAMBUNGAN TANDA ORG XSKA KITA

shira smbung kat sinie jela.. bukan apa, kalau banyak2x sangat pening kepala nanti. nak baca pom jd malas bila banyak sangat kan?

11. Hilang tumpuan
Maksudnya mata dia tu tak fokus pada kita. bila kita cakap, kadang2x dia tak dengar. mungkin dia duk sibuk pk pasal menda lain. tapi cuba tanya dulu kot2x dia ada masalah. jangan main serkap jarag je ek..
12. Lost contact
kita tak dengar lagi apa2x berita pasal dia. num telephone pom dye da tukar. fb da deactivate or dye block n remove kita. maknanya kita tak lagi berada dalam hati dia. dia mungkin tak nak kita tahu perkembangan diri dia. mungkin jugak dia rimas dengan kita
13. Elak orang tahu
ada pakwe tapi macam tak ada. bila kawan2x tanya, dia tak bagi kita cakap yang kita couple dengan dia. mungkin dia tak nak terikat atau dia takut rahsia dia terbongkar. jaga2x.
14. Dia je yg betul
sume yang kita buat serba tak kena. ada je salah di mata dia. ini salah la, itu salah. tapi bila dia buat salah dia cakap dia betul. tak nak mengalah langsung. itu maknanya dia tak cintakan kita sepenuhnya.


tu je kot.. yang lain tak terpk lagi.. so sorry.. hehe.. ^_^